HomeNieuws

Nieuws

Nieuw Logo

November 2015,

Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een nieuw logo voor onze brandweer. Dit  n.a.v. de nieuwe huisstijl van het museum.

We mogen spreken van een verfrissend nieuwe logo, welke reeds te zien is op de website en op de diverse materalen. Binnenkort komt het logo op het nieuwe brandweerhok en op Natte Nel.

De firma PWG heeft de blusjassen recentelijk voorzien van het nieuwe logo.

OMS Directievleugel

Otterlo, 19 augustus.

Woensdag 12 augustus 12.09 uur, ging na lange tijd het brandalarm af. Automatisch brandalarm in de directievleugel. Aangezien er op het dak werkzaamheden worden uitgevoerd, waren wij snel ter plaatse.

In een kantoor was rook door de plafondplaten gekomen. Inspectie op het dak, o.a. met de warmtebeeldcamera, leerde dat er gelukkig geen vuur ontstaan was. Slechts rook. Dit is ontstaan door de dakdekwerkzaamheden, waarbij gewerkt wordt met de fohn techniek. Er komt dus geen open vuur aan te pas.De rook had zich echter via de dakrand verspreid tussen het dak.

Brandweer Otterlo was ook aanrijdend en ter plaatse, maar hoefde niet ingezet te worden. Na overleg tussen de bevelvoerders is de melding als afgehandeld aangevinkt.

Realistisch oefenen Kleefse Waard

Otterlo juni 2015,

Woensdag 20 mei stond in het teken van de jaarlijkse realistische oefening. Deze dag is elk jaar weer een hoogtepunt voor ons korps. Deze keer helemaal bijzonder, want dit was de laatste oefening/ inzet van collega Beert! Beert is inmiddels met pensioen gegaan en kon dus nog 1 keertje vlammen!

 Ook voor collega Rinie de laatste inzet, hij vertrekt na de zomer om van zijn pensioen te gaan genieten. Als verassing mocht Rinie deze dag de laatste oefening meedraaien in een ploegje. Na jarenlang aan de zijkant te hebben gestaan, was dit toch wel een bijzondere gebeurtenis.

Beert en Rinie, nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet voor onze brandweerploeg!

 

Voor foto's van deze dag klik "hier"

Tijdelijk Brandweerhok

Otterlo 18 maart 2015 Sinds twee weken is ons oude brandweerhok tijdelijk verdwenen.  I.v.m. een grote technische verbouwing is er de komende maanden geen ruimte in het gebouw voor ons. Ook zouden eventuele bouwwerkzaamheden de doorgangen kunnen blokkeren. Daarom is er gekozen om een kantoorunit op de parkeerplaats te plaatsen. Deze unit is door eigen mensen geschikt gemaakt als brandweerpost! Alles wat we nodig hebben zit erin.

Kers op de taart is de aanschaf van nieuwe lockers! Natuurlijk voor de nieuwe post, maar nu staan ze ook enorm goed en functioneel in ons tijdelijke onderkomen.

Tijdelijk brandweerhok

Otterlo, 23 februari 2015

De verbouwing/ venieuwing van de luchtbehandelingsinstallatie in het museum, heeft ook gevolgen voor onze brandweerploeg. De locatie van ons brandweerhok, ligt de komende maanden midden in de bouwzone. Dit is natuurlijk niet wenselijk en daarom zullen wij de komende maanden een tijdelijk onderkomen krijgen op de personeelsparkeerplaats.

Uiteraard zullen wij hier een mooi hok van maken. In de eerste week van maart gaan we verhuizen.Hou de site in de gaten voor foto's van dit bijzondere moment.

 

Pagina 1 van 3

Brandgevaar

Go to top